Løbeure

Løbeure

Her på siden har vi et bredt udvalg af gode kvalitetsure, som kan hjælpe dig med at forbedre din løbetræning, så du yder det maksimale og samtidig bevarer energien. Mange løbere tonser nemlig blot afsted, men løber sig selv helt i knæ, før de når noget imponerende resultat. Det er både demotiverende og surt, men det kan også resultere i skader. Når du løber med et ur, træner du på en smart måde i stedet for blot at løbe hurtigt. Løbeuret holder nemlig øje med din puls, så du ved præcis, hvornår du kan løbe hurtigere, og hvornår du bør løbe lidt langsommere.

Viser et enkelt resultat

Brug af løbeur på lange distancer

Hvis du er langdistanceløber, er det enormt vigtigt at du holder øje med din puls, for at du kan holde det samme effektive tempo igennem lang tid. Det kan være farligt at løbe efter en bestemt hastighed, hvis ikke du samtidig holder godt øje med kroppens signaler undervejs. Du kan for eksempel ikke altid holde et fast tempo, hvis du er småsyg, hvis du løber op ad bakke, eller hvis du er i strid modvind. Her er det vigtigt, at du lytter til din krop, så du undgår overbelastning og skader, og så du heller ikke ødelægger dine muligheder for at holde et godt tempo senere i løbet. Og det er her, et løbeur kan hjælpe dig. Ved at måle din puls konstant under løbeturen, holdes der godt øje med din krops signaler, og du lærer kroppen bedre at kende. Du finder lynhurtigt ud af, hvilken pulszone du har det bedst med at ligge i, og hvilken zone der mest effektivt kan sikre, at du gennemfører en bestemt distance.

Brug af løbeur på korte distancer

Men det er bestemt ikke kun på de lange distancer, at løbeuret kommer til sin ret. Det er nemlig også meget brugbart på de korte distancer. Her hjælper løbeuret også med at holde øje med din puls, så du er sikker på, at du løber med en høj nok intensitet, så du kan få det maksimale resultat ud af din træning. Det er nemlig nemmere at ramme den rigtige intensitet, når du løber efter din puls. På den måde sikrer du, at du hverken over- eller undertræner.

Løbeur til hyggeløberen

Selvom du ikke nødvendigvis har noget specifikt mål for din løbetræning, er løbeuret stadig en rigtigt god investering. Er du ligeglad med både distance og tid, og vil du blot gerne smide et par kilo, kan løbeuret også hjælpe dig. Uret kan nemlig anvendes til at forbedre din form hurtigere, og det kan motivere dig til at give den en ekstra skalle, hvor du egentlig var ved at give op. For at tabe dig er du nemlig nødt til at udfordre dig selv lidt hen ad vejen. Det er nemlig hverken underholdende eller slankende at løbe i det samme tempo og på den samme distance år ud og år ind. Du skal bevæge dig fremad for at udvikle dig i al slags sport – og det gælder altså også løb.

Hvordan skal du bruge dit løbeur

For at få det optimale ud af dit ur er det vigtigt, at du på forhånd kender din hvilepuls og din maxpuls. Det er særligt maxpulsen, der er er vigtig her, da løbeuret mister sin berettigelse uden. Når du har fundet din maxpuls, er det den, du skal tage udgangspunkt i under din fremadrettede løbetræning og herefter vælge din træningsintensitet. Som udgangspunkt bør de fleste træne så hårdt som muligt i så lang tid som muligt. Du skal dog være opmærksom på, at forskellen i intensitet har forskellige resultater. Træner du ved høj intensitet, forbedrer du din kondition og styrker lunger og hjerte. Træner du derimod ved lavere intensitet, styrker du din udholdenhed og kredsløbet i kroppen. Ved at løbe efter dit løbeur kan du dermed selv styre, hvilket udbytte du gerne vil have ud af din træning.
You've just added this product to the cart: