Fra fodbold til løb og tilbage igen

Fodbold til løb

Fra fodbold til løb og tilbage igen

Indrømmet! Fodbold har altid været min foretrukne sport. Som knægt spillede jeg i Boldklubben Rødovre og var med til at skrive klubhistorie, da vi vandt en kamp med 36-0. Som tiden gik voksede jeg ud af fodboldstøvlerne og prøvede kræfter med andre sportsgrene. Håndbold, badminton, tennis, ja sågar sejlsport har jeg mestret.

Da det blev in at løbe, begyndte jeg naturligvis også på det. Jeg vil ikke sige, at jeg var en dygtig løber. Teknikken kunne jeg blot drømme om at mestre, og af en eller anden årsag var konditionen heller ikke helt god. Men det kunne den jo blive. Det blev den også, men det skete i takt med at jeg fandt det mere og mere kedeligt blot at løbe.

Det var netop på en af de, trods alt, smukke løbeture, jeg fandt ud af, at jeg er mere til løb efter en bold eller lignende end til løb bare for løbets skyld. Og dermed sluttede min karriere som marathon-løber før den rigtigt begyndte.

Det svære valg af fodboldstøvler

Man skal passe på med at stoppe løbet brat. På en eller anden måde bliver der lidt hængekøje over aktiviteterne, så jeg skyndte mig at melde mig ind i fodboldklubben igen. Nu har jeg altid været lidt af en udstyrsdyrker og man må aldrig gå ned på udstyr – er mit motto! Så jeg måtte finde mig et par solide, lækre og rigtig gode fodboldstøvler inden jeg troppede op til første træning.

Jeg havde egentlig troet at det var nemt, men i de få år, hvor jeg var væk fra fodbolden er der alligevel sket meget. Så, efter besøg i flere sportsforretninger, prøvning af fodboldstøvler og tests besluttede jeg mig for et par, der passer til min fod og signalerer kvalitet. Jeg vil ikke fortælle hvilke, for du skal selv vælge dine og ikke blive påvirket af mig.

Men lad os slå fast, at udvalget er efterhånden enormt. Jeg husker tilbage til de tider, hvor 4-5 mærker med hver 3-4 forskellige fodboldstøvler konkurrerede om flere hundredetusinde unge som ældre, der spillede bold. I dag er det marked vokset og det samme er udbuddet af brands og støvletyper.

Første træningsdag med nye støvler

Heldigvis var der flere af de gamle drenge, som fortsat trænede og spillede, så det var lidt som at komme hjem igen. Vi kender det alle godt, det der med at starte til fodbold, håndbold eller noget andet. Man føler sig lidt udenfor i begyndelsen, også som voksen.

Her var der dog ingen kære mor, som man siger, der var fuldt tryk på fra begyndelsen. Og lad mig sige det med det samme. Helt nye fodboldstøvler skal gås/løbes/spilles til. Uanset hvilket mærke eller type fodboldstøvler du vælger, så risikerer du ømme tæer og vabler – skulle jeg hilse at sige.

Det var dejligt at være tilbage på træningsbanen og spille til to mål. Sjovt nok synes jeg at det dejligt at spurte rundt med tungen hængende ud af munden, når der blot er en bold involveret. Løb er på mange måder spændende, og man oplever smuk natur, hvis man løber sådanne steder. Men, jeg har nok aldrig været manden der skal slå stopuret.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *