Hvad er oddsene for, at du kommer i gang med at løbe, cykle eller svømme?

løbeodds

Hvad er oddsene for, at du kommer i gang med at løbe, cykle eller svømme?

De fleste kan sikkert nikke genkendende til den situation, når man ser naboen, kollegaen eller en af vennerne og tænker at han skulle begynde at motionere. Sangermusklen er blevet lidt vel rigelig og det tunge åndedræt giver ekko i opgangen, når han hiver sig op ad trappen.

Sådan en nabo har jeg. Altså en nabo der tænker sådan om sin nabo. Mig.

Min nabo og jeg er nogenlunde lige gamle. Med tryk på gamle. Forskellen er nok mere, at han for snart et år siden besluttede sig for at kvitte smøgerne. Meget fornuftigt. For at holde trangen væk begyndte han at motionere. Også meget fornuftigt. Men, i takt med at hans kondition er blevet bedre og kroppen tyndere er han begyndt at skæve til mig. Og forleden kunne han ikke lade være med at sige: ”Sku’ du ikke se at komme i gang med lidt motion?”

Der findes ikke noget mere irriterende end mennesker, der absolut gerne vil pådutte én deres egen nye livsstil, vel?

Vi fik dog en lille snak om hans nye livsstil, og jeg fik da også givet ham et par stikpiller om, hvordan det ser ud, når en gammel mand løber rundt i tætsiddende shorts og t-shirt.

Hvad er sandsynligheden for at du begynder at motionere?

Efter lidt snakken frem og tilbage, og udveksling af nogle venskabelige spydigheder, spurgte naboen mig: ”Hvor sandsynligt er det, at du begynder at motionere?”

Det er der ikke ret stor sandsynlighed for, men jeg blev lidt fascineret af, at min kære nabo har sat sig et mål med sin motioneren. I en alder af 60 år har han sat sig det mål at gennemføre en triatlon. Og vel og mærke efter kun et års træning. Så han ikke bare løbetræner, men svømmer og cykler også hver uge.

Alligevel imponerende, og som jeg så sagde til ham: ”Jeg bliver helt forpustet og svedig af bare at tænke på det. Den eneste sport jeg dyrker, er Ritter Sport og lidt på Oddsbonuser.com.”

Efterfølgende har jeg taget det op til overvejelse. Hvis naboen kan, så kan jeg også. Og du kan også. Vi behøver ikke at træne til en triatlon eller en marathon, men kan sætte helt andre mål. Små mål eller måske delmål hen mod et større mål.

Hvordan kommer du i gang med at motionere?

Det vigtigste er nok at finde ud af, hvad der passer dig, din krop og dit helbred bedst. Jeg er ikke vild med at løbe, og jeg tror heller ikke mine knæ kan holde til det. Så jeg vil prøve at cykle. Måske skal du svømme eller blot gå længere og længere ture. Det vigtigste er at komme i gang.

Er du lidt en enspænder, skal du måske blot begynde for dig selv, men kan du lide selskab findes der klubber og foreninger, der tager imod begyndere som os to. Og som cykler, går eller løber i grupper for at holde gejsten oppe. Klubsamvær er nok heller ikke at foragte, når løbeture er overstået, og uanset alder er nye venner eller bekendte altid rare at få.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *